Η ανάπτυξη και λειτουργία του νέου επίγειου πυραυλικού συστήματος Typhon από τον αμερικανικό στρατό συνεχίζει να προσελκύει προσοχή, ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη ανάπτυξή του στις Φιλιππίνες. Το σύστημα αυτό, γνωστό και ως Mid-Range Capability (MRC), έχει σχεδιαστεί για να εκτοξεύει πυραύλους κρούζ Tomahawk και SM-6, όμως οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι αναζητούν τρόπους για να κάνουν πιο κινητό και ευέλικτο.
Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Michael Rose, διοικητή του 3ου MDTF, η υπηρεσία εξετάζει πώς μπορεί να μειώσει τις διαστάσεις του Typhon για να διευκολύνει την ανάπτυξή του σε διάφορες τοποθεσίες, κάτι που θα συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση των επιχειρησιακών απαιτήσεων. Η τρέχουσα διαμόρφωση του Typhon περιλαμβάνει εκτοξευτές που ρυμουλκούνται από τρακτέρ 8×8, με την πυροβολαρχία να διαθέτει τέσσερις εκτοξευτές που μπορούν να εκτοξευθούν συνολικά 16 πυραύλους πριν επαναφορτωθούν. Ωστόσο, η διαδικασία επαναφόρτωσης απαιτεί πρόσθετο εξοπλισμό και οχήματα, γεγονός που μπορεί να περιορίσει τη λειτουργικότητά του.
Οι προβληματισμοί σχετικά με τις ικανότητες των υφιστάμενων μεταφορικών μέσων, όπως τα C-17, σε συνδυασμό με τις αυξανόμενες απειλές αεράμυνας, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για μια πιο συμπαγή και ευέλικτη έκδοση του Typhon. Επιπλέον, υπάρχει ενδιαφέρον από το Σώμα Πεζοναυτών για την ανάπτυξη μικρότερων εκτοξευτών, οι οποίοι μπορούν να παρέχουν πιο ευέλικτες λύσεις.
Η ανάπτυξη των PRSM, οι οποίοι είναι μικρότεροι αλλά προσφέρουν μεγαλύτερη εμβέλεια, δείχνει μια κατεύθυνση που θα μπορούσε να εξεταστεί για τη βελτίωση του Typhon, αν και αυτή η αλλαγή θα απαιτούσε σημαντικές επενδύσεις και θα επηρεάσει την τρέχουσα στρατηγική. Οι προοπτικές για το Typhon είναι θετικές, καθώς ήδη έχει κερδίσει έπαινο από τους στρατιωτικούς στην περιοχή του Ειρηνικού και έχει προκαλέσει ανησυχίες στην Κίνα, υποδεικνύοντας τη σημασία της αμερικανικής στρατηγικής ασφάλειας στην περιοχή.